Vanavond is in Vooruit The Duke Quartet te gast, een Engels strijkkwartet dat op zich al merkwaardig is omdat de vier leden tesamen ook een rockgroep (Severin) vormen. In Vooruit spelen ze nochtans een vrij traditioneel — maar daarom niet minder aantrekkelijk — programma: de Grosse Fuge van Beethoven, het achtste strijkkwartet van Sjostakovitsj en zelfs « Fratres » van Arvo Pärt zijn toch wel klassiekers in het genre. Minder bekend is alleen het tweede strijkkwartet van de Let Petris Vasks, dat zowaar de ecologische verloedering van onze planeet wil aanklagen. * De « Baltische simplisten », zoals Esa-Pekka Salonen (foto) ze noemt, zijn dus nog altijd erg populair in ons land. Mensen als Salonen die daar wat zuur tegenaan kijken, refereren dan meestal aan meer « intellectuele » componisten als Varese, Scelsi of Kurtag. En laat die nu precies vanavond op het programma staan in de Gele Zaal, waar het Brusselse ensemble Q-02 te gast is ! De wereld zit toch wonderwel in elkaar ! (HLN, 27/3/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.