Het heeft een tijdje geduurd voor we nog eens een passieconcert voorgeschoteld kregen, maar vanavond is het zo ver. Het Goeyvaerts Consort brengt in de kapel van het seminarie op de Reep voor de derde maal het « Passieverhaal volgens Mattheus » van de Gentse componist Norbert Rosseau (foto). * We kunnen echter niet zeggen dat het lang geleden is dat we iets van Schubert hoorden ! Deze middag zwemmen zijn forellen in de opera. En nadien staan ze ongetwijfeld op het menu, want het betreft een lunchconcert. * Wie in dit Schubertjaar helemaal dreigt te verzuipen, is good old Woolfie. Vanavond speelt Prima La Musica in de Bijlokehal niet alleen twee symfonieën en een vioolconcerto, ze grijpen de gelegenheid ook aan om hun nieuwe Mozart-cd voor te stellen. * En wat is er zo leuk aan de Rode Pomp ? Dat de klassieke musici er vaak « jammen », zoals we dat eigenlijk alleen uit de jazz kennen. Ze spelen dan wel « van het blad » en geen improvisatie, maar zo’n confrontaties zijn altijd interessant. Vanavond gaat het om pianist Joeri Serov met het blaaskwintet Pentafoon. (HLN 21/3/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.