Als August Franchomme al bekend is, dan is het bij cellostudenten, die hem wegens zijn aartsmoeilijke caprices geen goed hart toedragen. Op school worden die solistisch uitgevoerd, terwijl er eigenlijk ook een partituur voor de leraar bestaat met een romantische melodie. Onze medewerker Ronny De Schepper ontmoette ROEL DIELTIENS, die deze werken samen met Lidewij Scheifes speelt op een cello, gebouwd door Stefan Scarampella. Het instrument kostte zoveel, dat sponsor Royale Belge het onfatsoenlijk vond om het bedrag te noemen. Daarnaast vertolkt Dieltiens op zijn nieuwe cd, Le violoncelle virtuose, ook enkele romantische werkjes, begeleid door zijn eigen Ensemble Explorations. Maar de muziek van Franchomme raakt je te weinig om er een uur lang geconcentreerd naar te luisteren (Harmonia Mundi France 901610)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.