Met « Die letzten Leiden des Erlösers » wordt vanavond in de Bijloke-festivalhal de onstuitbare reeks passieoratoria ingezet. Deze compositie van Carl Philipp Emanuel Bach heeft dan toch nog het voordeel origineel te zijn en het Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe staat borg voor een puike uitvoering. * Gelukkig verkeert nog niet iedereen in passiestemming. Zo is eveneens vanavond Thé Lau (foto Erik Westerlinck) in het Nieuwpoorttheater en de Finse avantgarde-groep Avanti in Vooruit te gast en brengen Mario Van Horrik en Petra Dubach hun « vogelbekproject » in Logos. Naar verluidt klinkt een vogelbek als een walvis. * Van avantgarde maken we een duik in het verleden: in de ridderzaal van het Gravensteen zorgt het renaissance-ensemble Mandriale voor de omlijsting van de voorstelling van de historische roman van Roel Richelieu van Londersele « De vriend van Vesalius ». Lut De Block, één van onze beste dichteressen, neemt de inleiding voor haar rekening. En Roland Jooris, één van onze beste dichters, is vanmiddag de laatste gast in de « Middagen van de Literatuur » in de stadsbibliotheek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.