Het is bekend: voor een GOED toneelstuk zijn we altijd te vinden. Vanavond is het weer zo ver. In de Domzaal van Vooruit is Bob De Moor te gast met « Grasland », weer zo’n minimalistisch meesterwerkje van Eriek Verpale. Het procédé kennen we al van het magistrale « Olivetti 81 »: Bob De Moor zet een eenvoudige man op de scène, die associatief vertelt. Langzaam vervlechten de tragikomische anekdoten zich uiteindelijk in een herkenbaar drama, dat je niet onberoerd laat. Wij zagen het stuk in Brussel, maar in Gent zal het ongetwijfeld een extra dimensie krijgen, wat herkenbaarheid aangaat. * Het enige probleem is dat tegelijkertijd (enfin een uurtje later, om 21 uur) in diezelfde Vooruit, maar dan in de Balzaal, Jan De Wilde te gast is. Een zanger die we hier veel te weinig te zien krijgen. Maar geen nood, morgen en overmorgen krijg je nog de kans om « Grasland » te gaan bekijken. * En nadien allemaal naar de fuif in het Conservatorium. Dat is ook cultuur! – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.