Het theater maakt een crisis door, dat is bekend. Daarom doet het ontzettend deugd dat we vanavond nog eens een stuk kunnen aanraden dat uitstekend van kwaliteit is en zich tegelijk tot een groot publiek richt. Het betreft hier « Uit liefde voor Marie Salat » van Régine Deforges, in een opvoering van Theater Malpertuis, dat om 20 uur te zien is in de Kopergietery (Blekerijstraat). Het recept is nochtans eenvoudig: twee gehuwde vrouwen bij het begin van deze eeuw schrijven elkaar liefdesbrieven. Monika Dumon en Karen Vanparys spelen de rol van hun leven. * Dat er kwantitatief weinig te merken valt van de crisis, wordt bewezen door het feit dat er tegelijk nog zes stukken te zien zijn: « Barcelona » van en door Koen Venken in het ICVA, « Parijs in de 20ste eeuw » van Rieks Swarte in de theaterzaal van Vooruit en « Diary » (gedichten van Claus in het Engels) in de domzaal aldaar, Robin David in de Tinnenpot, de Drie Charels in Seleskest en de Drie Musketiers in de opera. Dat laatste is gedanst toneel, ook ballet genoemd. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.