Pas nu verneem ik dat de Romeinse actrice Monica Vitti op 2 februari is overleden aan de ziekte van Alzheimer. Ze was begin november negentig jaar geworden.

Monica Vitti is beroemd geworden door haar vertolkingen in de films van Michelangelo Antonioni, wiens levensgezellin ze was tussen 1957 en 1967. Het gaat over L’avventura (1960), La notte (1961), L’eclisse (1962), Il deserto rosso (1964) en Il mistero di Oberwald (1980). Maar ze heeft ook nog gespeeld in een film van Luis BuñuelLe fantôme de la liberté (1974). Ze beleefde een tweede grote liefde met director of photography Carlo Di Palma die ze in 1964 had leren kennen op de set van Il deserto rosso. Ten slotte ontmoette ze filmfotograaf en regisseur Roberto Russo in 1983. Russo vroeg haar in 2000 ten huwelijk. Het koppel bleef getrouwd tot aan het overlijden van Vitti in februari 2022. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.