Vandaag willen we vooral aandacht vragen voor de fluit. Laten we beginnen met de blokfluit. Het blokfluitkwartet Carré is vanavond om 20 uur te gast in de Logos Tetraëder aan de Bomastraat met werk van onder andere Claude Coppens, Frans Geysen en Boudewijn Buckinx. * En dan is er de dwarsfluit van Vanessa De Cock Begeleid door pianist Emile Gezels brengt ze op het middaguur in het Museum Vander Haeghen aan de Veldstraat een programma dat « 74° Celsius » heet. Daarnaast zijn er nog gedichten van Nicole Ledegen en leest Jules Van Houtte het verhaal « Portier van het zandtapijt » van Prosper De Smet (foto) voor. * In de Gele Zaal tenslotte is om 20.30 uur het houtblaaskwintet Arcane te gast, waarin Francis Poskin de fluit bespeelt. Hij zal ongetwijfeld de hoofdrol vertolken in « Musik für wegziehende Vögel » van Peteris Vasks. De andere componisten komen eveneens uit de Baltische republieken, maar er staat ook werk op het programma van Elliot Carter en Leos Janacek. Het concert wordt ingeleid om 19.30uur. — DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.