Dirk Brossé (foto) verontschuldigde zich dat hij in de Gentse opera zijn eigen musical « Sacco en Vanzetti » niet kon dirigeren, omdat hij een reeks nieuwjaarsconcerten met het Symfonieorkest van Vlaanderen moest afwerken. Daarom is het toch wel prettig dat één van die concerten hem naar zijn vaderstad brengt. Vanavond is het orkest namelijk te gast in het Internationaal Congres Centrum (Citadelpark). En nog leuker is dat Dirk in het programma ook een uittreksel uit zijn musical heeft ingelast, met name het huwelijksfeest van Sacco, één van de weinige opgewekte passages, waartoe dit drama zich leende. Daarnaast brengt hij ook de wals die Frederic Devreese schreef voor « Het Sacrament » van Hugo Claus, maar de nadruk van het programma ligt op Russische muziek, meer bepaald van Glinka, Rimski-Korsakov en Tsjaikovski. Maar natuurlijk kan Brossé het toch niet laten om met de onvermijdelijke walsen van Johann Strauss te eindigen. En je mag één keer raden wat de afsluiter van het concert wordt! — DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.