De vroegere profrenner Tony Bracke uit Gent viert morgen zijn vijftigste verjaardag.

Omdat hij in 1995 zowel de Ardense Pijl had gewonnen als de Ronde van Limburg en twee etappes in de Ronde van het Waalse Gewest, kreeg hij voor 1996 een contract aangeboden bij Lotto. Een overwinning in de GP Beeckman-De Caluwé (Ninove) volstond blijkbaar niet voor Jean-Luc Vandenbroucke, zodat hij een jaar later een stap terug moest zetten naar de Ipso-ploeg van Paul De Baerdemaeker. In 1997 haalt hij voor dat team vier overwinningen w.o. de regionale wedstrijden in Erembodegem-Terjoden, Wielsbeke en Oostende.
In 1998 stapte hij over naar Collstrop, waarvoor hij wel een aantal overwinningen kon behalen. Zo tweemaal de Memorial Thijssen, de Stadsprijs van Geraardsbergen, de Grote 1-Mei Prijs van Hoboken en de Boucles de Seine in het Franse Saint-Denis. In 2003 won hij voor Palmans-Collstrop nog voor eigen deur in Melle, maar aan het eind van dat seizoen verlaat hij het team en tekent een contract met Landbouwkrediet-Colnago. Hij haalt in 2003 weliswaar geen overwinningen maar in Parijs-Brussel gaat hij wel met een kopgroep mee in de aanval. In de finale komt hij op de Keperenberg in Dilbeek evenwel te kort om een aanval van de latere winnaar Kim Kirchen te beantwoorden. De Gontrodenaar wordt echter toch nog verdienstelijk vijfde.
In 2006 ging hij terug naar de rangen van de elite zonder contract voor het Yawadoo-team en wist toen toch nog een rit in de Ronde van Namen te versieren. Een jaar later werd hij zelfs Belgisch kampioen in deze categorie.
Ondertussen had hij zich in Geraardsbergen als fietsenmaker gevestigd, maar hij bleef wel wedstrijden betwisten. In 2014 stapte hij zelfs nog over naar een nieuwe ploeg: de Wetterse Dakwerken.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.