Vrijdag de dertiende is doorgaans een ongeluksdag, maar liefhebbers van barokmuziek zullen daar vandaag wel anders over denken. Op de middag – om 12.45 uur om precies te zijn – kunnen zij reeds terecht op het lunchconcert in de opera, waar in de naweeën van de voorbije barokopera nog een concert door van leden van het orkest geprogrammeerd staat. Zij brengen muziek van Purce1l, Locke, Lawes en Gibbons. * ’s Avonds valt er om 20 uur in de Karmelietenkerk (Burgstraat) nog meer van dergelijke muziek te beluisteren (Bach, Buxtehude, Schütz e.a.), gebracht door het koor Dulcisona met een instrumentaal ensemble geleid door Marian Steyaert (foto). * Op datzelfde moment vindt in de Rode Pomp een opvoering plaats van Der Schauspieldirektor, een kameropera van Mozart. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.