Vandaag is het eens rustig op cultureel gebied. Misschien een uitstekende gelegenheid om eens binnen te wippen in het Museum Arnold Vander Haeghen in de Veldstraat. Daar kunt u tot 16 februari immers van 9.30 tot 17 uur terecht voor de tentoonstelling « Van Buysse tot Brusselmans » (niet op maandag). Er is een catalogus van 136 bladzijden ter beschikking, waarin acht auteurs een antwoord geven op de vraag of er zoiets bestaat als « Gentse literatuur ». Dat betekent niet dat die ook « in het Gentsch » zou zijn geschreven. Integendeel, de hoogste gelauwerde Gentenaar, Maurice Maeterlinck (Nobelprijs 1911) schreef zelfs in het Frans. Anderzijds mikt de expositie toch wel op het bredere publiek met anekdotische foto’s en voorwerpen (zoals zichtkaarten). Morgen om 12 uur brengen Luce Premer en Jules van Houtte er een kerstverhaal van Janine De Rop (foto). — DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.