Vanavond geeft om 20 uur in de Bijlokefestivalhal de Gentse Oratorium Vereniging haar jaarlijks najaarsconcert. Deze keer wordt dat het oratorium « Paulus » van Felix Mendelssohn, waarbij Greetje Anthoni, Patrick Van Goethem, Robert Luts en Werner Van Mechelen als solisten optreden. Edmond Saveniers dirigeert zijn eigen Marsyas ensemble. Het Sint-Gregoriuskoor uit Wetteren komt de G.O.V. een stembandje toesteken. Op 5 december wordt het concert trouwens in Wetteren (Sint-Gertrudiskerk) herhaald. Info: 09/362.00.81. * Wie echter Vuile Mong (foto) boven een propere versie van Paulus verkiest, die kan vanavond om 20 uur terecht in de KIO-club, die voortaan in het Sint-Jorishof is gevestigd. De Vieze Gasten spelen « De klacht van de armoede » of hoe een welstellende loodgieter via Parijs-Dakar de derde wereld leert kennen. * De Brit Frank Shipway zal chef-dirigent Alexander Rahbari opvolgen bij het BRTN-Filharmonisch Orkest. Rahbari vertrok op 1 maart met slaande deuren. Shipway werd vooral gekozen omdat hij op dit moment chef-dirigent is van een ander omroeporkest, namelijk dat van de RAI. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.