Heeft u zich ook ooit afgevraagd wat de makers van “Hair” nadien ooit nog hebben uitgespookt? Wel vijftig jaar geleden ging in New York “Two gentlemen of Verona” in première, de nieuwe musical van Galt MacDermot (°1928) naar het werk (uiteraard) van William Shakespeare. Als tekstschrijvers vinden we echter niet meer James Rado (°1932) en Gerome Ragni (1935-1991) terug, maar Mel Shapiro en John Guare (°1938). In tegenstelling tot “Hair” heb ik van deze musical nog nooit één noot gehoord.

Nochtans was de musical volgens Wikipedia succesvol: after tryouts at the Delacorte Theater in Central Park in the summer of 1971 and twenty previews, the Broadway production, directed by Mel Shapiro and choreographed by Jean Erdman replaced by Dennis Nahat for Broadway and London productions, opened on December 1, 1971 at the St. James Theatre, where it ran for 614 performances. The cast included Raul JuliaClifton DavisJonelle Allen and Diana Davila in the leads; Stockard Channing and Jeff Goldblum (in his first Broadway performance) were in the chorus. The musical won t wo Tony Awards including Best Musical over such shows as Grease and Follies.The original Broadway cast album was released on ABC Records in the US at the time; through merger and acquisition over the years, the Universal Music Group now owns the rights. The master tapes were restored for digital release through the Decca Broadway label in 2002.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.