Morgen zal het zestig jaar geleden zijn dat de Amerikaanse zwaargewichtbokser Floyd Patterson (1935-2006) met zijn 21 jaar en 10 maanden de jongste wereldkampioen bij de zwaargewichten ooit wordt (foto Wikipedia). Een record dat dertig jaar later zal verbeterd worden door Mike Tyson, die nog een jaar jonger was.

12 floyd patterson

Nadat Rocky Marciano zich, zonder dat hij ooit een nederlaag had geleden, terugtrok uit de bokssport, neemt Floyd Patterson het voor zijn opvolging op tegen Archie Moore. Patterson slaat hem knock-out in de vijfde ronde.
Bijna twaalf jaar later, op 14 september 1968 verloor Patterson evenwel een berucht gevecht van Jimmy Ellis, waardoor hij niet voor een (unieke) derde keer wereldkampioen boksen wordt. Het gevecht vond plaats in Zweden en de televisie terwille (toen al!) vond het gevecht plaats ’s morgens heel vroeg. Ellis kreeg een behoorlijk pak slaag, zijn neus werd gebroken in de eerste ronde, zijn rechterduim in de derde, in de voorlaatste ging hij tegen het canvas en na de kamp had hij zeven hechtingen nodig. Toch werd hij tot eenieders verbijstering tot puntenwinnaar uitgeroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.