Veertig jaar geleden was Jan De Wilde de centrale gast in het muziekprogramma “Dzjin” op de BRT (foto Jo Clauwaert).

Toen Jan De Wilde op z’n stoel zat te wippen en muilen zat te trekken wanneer het « doek opging » voor een nieuwe aflevering van « Dzjin » (27-11-81) wisten we al hoe laat het was (21.10 u om precies te zijn). Jan, niet tuk op publiciteit, zwijgzaam en met lak aan de uitzending als zodanig, zou zeker niet met Viona Westra meewerken om tot een vlot gesprek te komen. Dat kwam er dan ook niet. En de keuze van zijn gasten werkte dit nog meer in de hand. Guido Van Hellemont en Wim Buelens (Lamp en Lazarus), dat ging nog, maar Lieven Tavernier heeft voor zijn televisiedebuut uitgebreid gekucht, gesnotterd en gestameld maar… een Nederlandse zin kwam er niet uit. Nog een geluk dat de fragmenten uit « De bende van Jan De Wilde » (dát was nog eens een uitzending !) er nog waren. En ook de studio-opnamen, speciaal voor « Dzjin » gerealiseerd, waren van het betere soort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.