Het zal morgen ook al 65 jaar geleden zijn dat Tommy Dorsey, de “ontdekker” van Frank Sinatra, is overleden op amper 51-jarige leeftijd toen hij na een zware maaltijd slaappillen innam en in zijn slaap stikte. Zijn broer Jimmy leidde hierna de band tot het jaar daarna, toen hij zelf overleed aan de gevolgen van keelkanker.

Dorsey startte op 16-jarige leeftijd met Russ Morgan de in de jaren twintig bekende band “The Scranton Sirens”. Daarna heeft hij samen met zijn broer Jimmy (klarinet en saxofoon) in verschillende bands gezeten, onder andere die van Rudy ValléeVincent Lopez en Paul Whiteman, voordat ze in 1934 het Dorsey Brothers Orchestra vormden. Meerdere ruzies tussen de twee broers zorgen ervoor dat Jimmy de band verliet in 1935, op het moment dat ze een hit hadden met “Every Little Moment”.

De leden uit de eerste band van Dorsey kwamen oorspronkelijk uit de band van Joe Haymes. De vlotte trombonestijl die de nummers hadden van de band stonden bekend als een van de beste uit de swingperiode. Toen de band tekende bij RCA Victor hadden ze gelijk een hit met “On Treasure Island”, een van vier hits uit dat jaar van de band. Uiteindelijk had het orkest 137 hits (waaronder enkele met als zanger Frank Sinatra) waaronder “I’m Getting Sentimental Over You”, “Marie”, “The Big Apple”, “Music, Maestro, Please”, “I’ll Never Smile Again”, “This Love of Mine”, “On the Sunny Side of the Street”, “T.D.’s Boogie Woogie”, “Well, Git ‘It”, “Opus One”, “Manhattan Serenade” en “There Are Such Things”. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.