Tien jaar geleden ging de film “Het varken van Madonna” van Frank Van Passel in première.

Ik zal wel niet de enige zijn die bij het zien van deze titel onmiddellijk aan de Amerikaanse zangeres Madonna moest denken. Maar nee dus, de titel slaat op een gehucht van het West-Vlaamse Langemark, waar de film zich afspeelt. Toch is er volgens de makers een link met de zangeres (het zou trouwens ook in de film voorkomen): “Overigens verwijst de film ook één keer naar de popdiva Madonna, die vóór ze een wereldster werd in een café in het gehucht logeerde, en er de inspiratie voor haar artiestennaam haalde.” (Teveblad, 2/12/2014) Oh ja? Dat broodje aap-verhaal dat Madonna een tijdje in Vlaanderen heeft gewoond, is niet nieuw. Het is al ter sprake gekomen bij haar debuut als achtergrondzangeresje bij “Born to be alive” van Patrick Hernandez en eveneens in het plagiaat-proces omtrent “Frozen”. Maar dat dit haar tot haar nààm zou hebben geïnspireerd??? Wikipedia weet alleszins van niets (ook niet wat dat verblijf in Vlaanderen betreft) en dat lijkt me ook maar logisch want Madonna is gewoon met die naam geboren!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.