35 jaar geleden stierf Vjatsjeslav Mickhailovitsj Skriabin (uiterst rechts op de foto) die zich echter Molotov liet noemen, waaruit nog eens zou moeten blijken dat hij géén familie was van de componist, ook al staat dit op diverse plaatsen op het internet (ook op mijn blog).

Hij gaf ook zijn naam aan de beroemde cocktail, maar merkwaardig genoeg had dit niets met zijn revolutionaire verleden te maken. Integendeel, de cocktails werden tégen hem gebruikt en met name in Finland bij de inval in 1939. Molotov overleefde overigens niet enkel de cocktails, hij is ook één van de weinigen die Stalin (tweede van rechts) hebben gekend en die desondanks 96 jaar zijn kunnen worden. Hij werd in het bijzonder bekend door het Molotov-Ribbentrop-pact, dat hij in naam van Stalin sloot met nazi-Duitsland in 1939 (foto).

Zestig jaar geleden, niet toevallig op dezelfde dag dat Stalingrad opnieuw wordt omgedoopt tot Volgograd, werd hij uit de communistische partij van de Sovjetunie gezet. 

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.