85 jaar geleden zond de BBC de eerste televisiebeelden uit.

Na een soort van inzegening om drie uur in de namiddag, volgt er een korte nieuwsuitzending en dan een variété-uitzending van een half uur met o.a. een optreden van Adèle Dixon (foto), die op dat moment de hoofdrol speelt in een West End musical “Over she goes”. ’s Avonds om negen uur is er opnieuw een uitzending, deze keer met een soort van “making of” van wat er ’s namiddags was te zien en een programma van een half uur met een aantal reportages. Deze uitzending had enkel een “novelty” aspect. Op dat moment waren er immers ongeveer 400 ontvangers. Aangezien de aanschaf van een toestel heel duur was, konden enkel de betere standen zich dit veroorloven, maar deze keken snobistisch tegen het medium aan.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “85 jaar geleden: eerste televisieuitzending van de BBC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.