Op 30 oktober 2016 reed Toon Aerts (foto Axel VH) in het Franse Pontchâteau naar de Europese titel in het veldrijden na een knappe solo, terwijl Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel elkaar in bedwang hielden in de achtervolgende groep.

Toon Aerts (Malle19 oktober 1993) werd in 2011 vijfde op het Belgisch kampioenschap bij de junioren. In 2013 behaalde hij enkele ereplaatsen in HoogstratenZonhoven en Lebbeke.

In 2014 werd hij tweede op het Belgisch kampioenschap bij de beloften. Ook in Zonhoven en Hoogstraten behaalde hij een tweede plek.

Door zijn goede prestaties bij de beloften dwong Aerts een profcontract af bij Telenet-Fidea vanaf het veldritseizoen 2015-2016. Hij won de crossen in Bensheim en in Leuven en eindigde derde in de GP Sven Nys 2016.

Zijn eerste klassementscross bij de profs won Aerts op 1 januari 2017 tijdens de GP Sven Nys. Op het Europees kampioenschap 2017 in Tábor werd hij derde. In het seizoen 2018-2019 won Aerts de Wereldbekers van Waterloo en Iowa (beide in de VS). Daarnaast was hij ook de beste in Oudenaarde en Overijse. Begin 2019 werd hij Belgisch kampioen in Kruibeke. (Wikipedia)

Na de corona-lockdown heeft hij de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen op zijn naam geschreven. Aerts won in Gieten na een knappe solo. Het podium kleurde volledig Belgisch, met Eli Iserbyt en Laurens Sweeck op twee en drie. Daarna heeft hij de derde manche in de Ethias Cross gewonnen. Hij was met voorsprong de sterkste op de zware omloop in Beringen. Eli Iserbyt en Lars van der Haar bekleedden deze keer de dichtste ereplaatsen.

Op het einde van het seizoen heeft Aerts met enige moeite (en met dank aan Lars Van der Haar) de Superprestige veldrijden gewonnen. Een zesde plaats in Middelkerke volstond voor de nummer drie van het WK om Eli Iserbyt af te houden. Laurens Sweeck triomfeerde op het vettige parcours.

Toon Aerts heeft daarna aan de VUB in Brussel de slotmanche in de X²O-trofee gewonnen, voor Quinten Hermans en de verrassende Niels Vandeputte. De eindzege van Eli Iserbyt kwam niet meer in gevaar. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.