Vandaag werd zeventig jaar geleden in Los Angeles Romina Power geboren die zou uitgroeien tot één van de allermooiste vrouwen ter wereld. Alvast toch in mijn ogen.

Romina Power is de oudste dochter van de Amerikaanse acteurs Tyrone Power en Linda Christian. Nadat het huwelijk van haar ouders spaak was gelopen, verhuisde Romina met haar moeder Linda en haar zus Taryn naar Europa, waar ze voornamelijk in Spanje en Italië woonden. Alhoewel Romina op school zat in Engeland, speelde ze op 14-jarige leeftijd al mee in een film. Ze speelde later ook in andere films mee, zoals Justine van Jess Franco naar het beroemde maar vooral beruchte boek van de markies De Sade (onderstaande foto). Zo leerde Romina ook haar man Al Bano kennen. Ze trouwde met hem in 1970 en datzelfde jaar namen ze nog Storia di due innamorati op. Ze zouden zo’n dertig jaar samen zingen en waren erg populair in Italië en Duitsland.
Ze vertegenwoordigden Italië op het Eurovisiesongfestival 1976 met het lied We’ll live it all again dat deels in het Engels en deels in het Italiaans (Noi lo rivivremo di nuovo) gezongen werd, ze behaalden een mooie zevende plaats. Het liedje behaalde als T’aimer encore une fois een notering in de Franse hitparade. In 1981 namen ze de bekende hit Sharazan op en een jaar later namen ze deel aan het San Remo Festival met het lied Felicita, waar ze tweede mee werden, het is wel één van hun bekendste liedjes (ook in de lage landen). In 1984 won ze San Remo wel, met Ci sarà.
De tijd was rijp voor een nieuw songfestival en in 1985 stonden ze er met Magic Oh Magic, ook nu werden ze zevende (bovenstaande foto). Met Nostalgia canaglia werden ze vierde op het San Remo Festival van 1987, daar haalden ze later ook nog eens een derde plaats met Cara terra mia.
In 1991 verscheen het album Oggi sposi. In 1999 ging het koppel uit elkaar, ze hadden vier kinderen. Sindsdien treedt Al Bano nog alleen op, maar Romina laat zich minder zien. In 2005 zat ze in de jury van de Italiaanse versie van Strictly come dancing. Ze is ondertussen een paar pondjes bijgekomen, maar heeft – in tegenstelling tot Felicity Kendal b.v. – volgens mij niets artificieels aan haar lichaam laten doen. (Wikipedia)

92-romina-power

2 gedachtes over “Romina Power wordt zeventig…

  1. In 2016 zijn Romina Power en Al Bano opnieuw aan de slag gegaan. In het voorjaar maakten ze een (mini-)toernee in Oostenrijk, in het najaar in Duitsland. Romina is inmiddels wat molliger en wat blonder geworden …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.