Op 31 augustus 1991 ging ik naar de persvoorstelling van het duo Belgreco. Misschien ben ik die avond te diep in de Griekse wijn gedoken, maar deze foto is het enige wat daar nu nog van overblijft. Niks notities, niks cd, helemaal niks. Wie mij dus iets over deze groep kan vertellen is welkom!

6 gedachtes over “Dertig jaar geleden: voorstelling van het Duo Belgreco

 1. Ronny, het Lokerse Duo Belgreco bestaat niet meer. De ene Jacques De Munck (L) en de andere Dimitri Tsimbiropoulos (R) waren indertijd schoonbroers, nu niet meer. Of dat ermee heeft te maken weet ik niet, maar ze zijn beiden nog wel actief als muzikant. Dimitri speelt dikwijls met andere orkesten mee. Ik ken hem wel en weet waar hij woont. Zijn dochter Antigone heb ik als FB-vriend. Jacky ken ik persoonlijk nog beter, al van kindsbeen af. Momenteel speelt hij nog steeds met zijn groepje ARTO MUNDO, samen met zijn zoon en neef (zoon van Diimitri) en een vriend. Zij maken mooie wereldmuziek en waren dit jaar nog te zien op de Fonnefeesten in Lokeren. Google maar eens, je vindt het zo.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat ze niet meer bestaan, ik heb uren gesleten op de Gentse Feesten op zondag toen ze daar jaarlijks optraden. De CD ligt in de auto en bij lekker weer zoals deze week is het genieten en wegdromen en de radio op 10.
   Ik zou geld geven om ze nog eens aan het werk te zien….

   Like

   1. Beste, ik lees je reactie : vroeger ging ik ook altijd kijken naar Belgreco op de Gentse feesten, dit was het enige optreden waar ik naartoe ging. op een gegeven moment heb ik besloten les te neem bij Jacky . Op 15 September speel ik in restaurant Zorba in Gent koolmeesstraat; vlug reserveren is de boodschap !

    Like

 2. Roger Bosch
  Ik ging ook weer eens even kijken naar mooie herinneringen. In mei 1994 waren wij 25 jaar gehuwd en daar was er toen een optreden (in Herentals) van Belgreco. Dat was daar mede door Belgreco, en de Griekse dranken zoals Raki – Ouzo en Metaxa een feest wat iedereen daar zich nog héél goed blijft herinneren, ik ben er van overtuigd dat Jacques dit ook nog weet. Later heb ik hem ook nog in Lier ontmoet met een Africa Band
  Maar 1994 ! en nu 2019, zijn wij 50 jaar gehuwd, spijtig dat wij hen niet meer kunnen uitnodigen. De blog schrijver meld dat hij van deze groep niets vind, ook geen CD, wel ! ik heb van hen wel een mooie Cd van toen. Grtn aan Jacques en de anderen

  Geliked door 1 persoon

  1. Beste,
   Ook ik heb zeer goede herinneringen aan Belgreco , op de Gentse feesten was ik altijd present bij de optredens . Na een aantal jaren Kreta heb ik als muzikant Bouzouki leren spelen bij Jacky van Belgreco en heb een vijftal jaren Griekse optredens gedaan , sporadisch speel ik nog wel eens ( volgende week donderdag in Zorba te Gent voor het 30 jarig bestaan van het restaurant )
   Zeer toevallig heb ik vorig jaar contact gehad met Jacky die nu in Spanje woont.

   Vriendelijk groeten,
   Alianis

   Geliked door 1 persoon

 3. Beste, ik zag ze ooit in casino van Middelkerke. Ze deelden toen een tekst met vertaling van een liedje uit.
  Het liedje was Kyra Giorgina.
  Wie kan mij aan de Nederlandse tekst helpen?
  Alvast bedankt

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.