Vandaag is het al vijftien jaar geleden dat de pianist Benjamin Rawitz (op bovenstaande foto in het midden) werd vermoord bij een homejacking in zijn woning op de Brusselse Zavel.

Rawitz werd geboren in Haifa (Israël) en debuteerde ook met het orkest van zijn geboorteplaats op 15-jarige leeftijd. Zijn leraars waren Ilona Vincze, Eduardo Del Peyo en Louis Hiltbrand. Hij vervolmaakte zich bij Peter Feuchtwanger en Benjamin Kaplan. Later kwam hij in Brussel wonen, waar hij docent was aan het Koninklijk Conservatorium. Die homejacking werd uitgevoerd door twee jongeren, waaronder Junior Kabunda (toen amper vijftien jaar oud), die op 21 september 2009 – tijdens zijn penitentiair verlof – ook zijn baby en de grootmoeder van zijn zeventienjarige vrouw vermoordde. De vrouw zelf poogde hij eveneens toen te vermoorden, maar zij overleefde de aanslag.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.