Bart De Clercq (Zottegem, 26 augustus 1986) is een Belgisch wielrenner die anno 2018 reed voor Wanty-Groupe Gobert, maar daarvóór vooral bij Lotto actief was (bovenstaande foto: Erik Westerlinck; onderstaande foto: Patrick Maton).

De Clercq reed zijn eerste officiële wielerwedstrijd pas op 21-jarige leeftijd. Met een zomervergunning stond hij aan de start van de beloftenwedstrijd in Rozebeke, waar hij solo als eerste finishte. Anderhalve maand later behaalde hij in het Belgisch kampioenschap wielrennen voor beloften een achtste plaats op het zware parcours in La Roche-en-Ardenne. Hierdoor kon hij in 2009 zijn eerste volledige seizoen als belofterenner afwerken bij de Davo-Lotto-Davitamon U23-ploeg. Twee jaar later tekende hij zijn eerste profcontract bij de ProTour-ploeg Omega Pharma-Lotto.
Als neoprof won hij in zijn eerste grote ronde de eerste bergetappe met aankomst bergop. In de zevende etappe in de Ronde van Italië 2011 op bleef hij net uit de greep van de aanstormende topfavorieten.
In 2015 won hij de vijfde etappe in de Ronde van Polen en veroverde de leiderstrui. Hij werd uiteindelijk tweede in het eindklassement.
In 2017 kwam zijn partner Sofie De Vuyst met haar tijdritfiets zwaar ten val gekomen. Toen ze een jaar later weer kon fietsen, ging Bart met haar op stap, maar hij maakte een verkeerde beweging en hij ging op zijn beurt zwaar onderuit. Bij het begin van de zomer van 2018 was hij nog altijd niet aan koersen toegekomen.
50 bart de clercq

Een gedachte over “Bart De Clercq wordt 35…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.