In 1986 was er in De Rode Vaan nog eens een aflevering van de rubriek “Aan den toog”…

‘k Zijn hier were, zelle. ‘k Zijn een tijdje nie meer op kafee geweest, want eerst was ’t de Mundial en dan de Ronde van Frankrijk, zij ’t dat ‘k in da leste geval beter wél een pintje was gaan pakken. Geef mij trouwens eens ne frisse pils. ’t Is toch nog nie opgeslagen hé? Want den dag van vandaag met die regering die we nu emme moogt g’u aan alles verwachten natuurlijk. Allé, santé !… Dedju — wacht eerst mijn moustache eens afkuisen — ‘k moet ulder toch eens iets vertellen da mij in dien tijd is overkomen. Op nen avond wandel ik in de Wetstraat — ja, vraag mij nie wa da’k daar ging doen hé — en ik zien der gedomme toch wel twee kadees aan ’t kabinet van den eerste minister frutselen, zeker ! Enfin, ik goeien Belg en da gaan zeggen tegen de gendarmen die d’r vlakbij zitten. As ‘k zo m’n verhaal heb gedaan, vraagt ene van die vier schone meneren die daar zitten te gapen zo hiel braafkes of dat ‘k da na nog ies in ’t Fraans zou willen vertellen. Amai mane joengne, ge moet nie vroagen dat die kadees al lang weg waren tegen da’k ik mijne parlee had gedaan natuurlijk. Maar enfin, misschien wilden die kerels de volgende volmachtentrein kapen en dan is ’t hun nog gegund ook !

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.