Velle-kermis is al vele jaren bekend voor zijn wielerwedstrijden. Het hoogtepunt is de Grote Prijs Burgemeester Luc De Ryck voor elites zonder contract en beloften. De wedstrijd was dat jaar aan zijn 24ste uitgave toe.

De race kende een geanimeerd en spannend verloop, en evolueerde tot een afvallingskoers. Veertien renners bleven na de wervelende beginronden over, waaronder drie grote favorieten: Steven Caethoven (Oosteeklo) en de Nederlanders Pascal Eenkhoorn en Bram Welten. Door het constante hoge tempo en de flitsende demarrages werd de kopgroep herleid tot negen koplopers. Daarvan vielen er in extremis nog twee weg, zodat zeven renners streden voor de overwinning. In de sprint stond geen maat op het meesterschap van Steven Caethoven, die meteen zijn 17de zege van het seizoen boekte. De ereplaatsen gingen naar Alexander De Keersmaeker, Niels Vandyck, Pascal Eenkhoorn, Jeroen Das, Tim Vercauteren en Angelo Vandaele. Op de foto poseert Steven Caethoven naast o.m. burgemeester Luc De Ryck (links) en Jos Verhulst (rechts), voorzitter van het organisatiecomité Wielerbelangen Velle.

3 gedachtes over “Vijf jaar geleden: Steven Caethoven wint Grote Prijs Burgemeester De Ryck in Temse

  1. Dag Ronny, Ik zou je een vraag willen stellen over ‘Pandore’ – de film met Rik Van Steenbergen – maar ik vind je mailadres niet. Zou jij me een mail willen sturen? Merci! Lander Deweer, journalist bij Bahamontes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.