Patrick Cohen, de Franse naamgenoot van “de Bloemkool”, begon als wonderkind en dwaalde als tiener in zijn eentje heel Europa af met een soort van Soerjadi-programma. Tot hij doodongelukkig Sigiswald Kuijken en Jordi Savall tegen het lijf liep, die hem de liefde voor de historische piano bijbrachten. Van dan af speelt hij enkel nog concerten om in zijn levensonderhoud te voorzien en haalt hij zijn echt speelplezier uit pianofortes en tutti quanti.

Op de Franse Wikipedia wordt het verhaal helemaal anders verteld: “C’est le chef d’orchestre Paul Sacher à Bâle, qui lui fait découvrir le piano-forte et dès 1979, le pianiste alterne entre piano et piano-forte. Dès sa vingtième année (1984), il enseigne d’abord à l’Académie de musique de Bâle, puis le piano-forte au Conservatoire national supérieur de musique de Paris depuis 1995 (à la suite de Jos van Immerseel).”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.