Nadat de Beatles in 1970 uit elkaar zijn gegaan, heeft Paul McCartney twee soloalbums gemaakt: McCartney en Ram. Reeds bij de opnamen van Ram heeft Denny Seiwell de drums gespeeld. Voor zijn derde album werd Denny Laine (ex-Moody Blues) er bij gevraagd en Wings ontstond. Volgens Paul McCartney viel de naam van de groep hem in tijdens de moeilijke geboorte van zijn dochter Stella in 1971. Het debuutalbum van Wings, Wild Life, werd uitgebracht in december 1971 maar werd slecht ontvangen. Met de toevoeging van gitarist Henry McCullough, ging de band op “verrassingstournee”: de groep ging scholen en universiteiten langs en speelde daar onaangekondigd.

De tekst is overgenomen van Wikipedia, de foto van Alcide. En hier wringt het schoentje natuurlijk. Eén van de twee kan niet kloppen. Als we ervan uitgaan dat de foto van Alcide echt op de persvoorstelling is genomen, wie is dan die vijfde man, als Henry McCullough er dan volgens Wikipedia nog niet zou zijn bij geweest? Overigens wie kan er een naam plakken op die twee gezichten? De man uiterst links is volgens mij Denny Laine, in het midden zien we uiteraard Paul met naast hem zijn vrouw Linda. Maar wie is de man naast Linda en wie die naast Paul?

2 gedachtes over “Vijftig jaar geleden: Paul McCartney stelt zijn nieuw groep Wings voor

  1. Op de foto van links naar rechts: Denny Laine, Jimmy McCulloch, Paul, Linda en tenslotte Denny Seiwell.
    Deze kan nooit genomen zijn bij de persvoorstelling van het ontstaan van de groep, waarschijnlijk wel een persvoorstelling van een latere lp. Reden: Jimmy kwam er pas bij vanaf 1975 terwijl de groep gevormd werd in 1971, bijna onmiddellijk na het opbreken van The Beatles. Het debuutalbum Wild Life heeft als personeel, enkel het koppel Paul/Linda en de twee Denny’s.

    Geliked door 1 persoon

  2. Eigenlijk is dit een foto van de laatste bezetting van Wings met van links naar rechts Denny Laine,gitarist Laurence Juber, Paul,Linda en drummer Steve Holley. De twee werden door Denny Laine gekozen ter vervanging van Joe English en Jimmy McCulloch. De foto is waarschijnlijk genomen tijdens de voorstelling van het laatste album van de Wings nl. Back to the egg.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.