De Amerikaanse acteur Woody Harrelson viert vandaag zijn zestigste verjaardag (foto Wikipedia).

Woodrow Tracy Harrelson werd geboren in MidlandTexas, op 23 juli 1961 als zoon van Charles Harrelson en Diane Lou Oswald. Alhoewel het koppel reeds scheidde in 1964, heeft hij toch nog twee broers. Zijn vader (overleden in maart 2007) was een professionele huurmoordenaar en is daar twee keer voor veroordeeld, één keer in 1968 en in 1978 na de moord op federale rechter John Wood. Harrelson groeide echter op in Lebanon (Ohio) bij zijn diepgelovige moeder. Hij studeerde drama op het Hanover College in Indiana en haalde daar zijn graad in 1983.

Nadat hij geslaagd was, verhuisde Harrelson naar New York waar hij in 1985 gecast werd voor de rol van naïeve barkeeper Woody Boyd in de comedyserie Cheers. Voor deze rol won hij een Emmy Award in de categorie ‘Grappigste nieuwkomer’.

In 1986 speelde hij voor het eerst in een speelfilm, Wildcats, samen met Goldie Hawn. Daarna speelde hij vooral kleine rollen totdat hij in de film Doc Hollywood een grotere rol kreeg. Daarna volgden Money TrainIndecent ProposalNatural Born Killers en Kingpin, waarin hij een bowler speelt met een handprothese. In 2014 speelde hij in het eerste seizoen van de HBO-serie True Detective de rol van rechercheur Martin Hart.

In 1985 trouwde Harrelson met Nancy Simon. Tien maanden later zijn ze gescheiden. Daarna trouwde Harrelson met Laura Louie. Het koppel heeft drie kinderen, Deni Montana, Zoe Giordano en Makani Ravello.

Harrelson is een groot voorstander van het legaliseren van marihuana en hennep in de Verenigde Staten. Op 1 juni 1996 werd hij gearresteerd in de staat Kentucky nadat hij demonstratief en symbolisch vier hennepzaadjes plantte. Hij wilde een proefproces aanspannen tegen de staat omdat er geen onderscheid gemaakt kon worden tussen industriële hennep en marihuana. Hij won de zaak. Harrelson is ook een anti-oorlogsactivist en sprak vaak bij demonstraties tegen de invasie van Irak in 2003. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.