Een primeur voor het wielerpeloton. Voor het eerst in de historie van de Tour de France zijn alle 198 renners die begonnen aan de Franse ronde na zes etappes nog in koers. Na meer dan 1200 kilometer is er dus nog niemand afgestapt. Tijdens de editie van 2000 lukte dat vijf etappes, maar het peloton finishte de zesde etappe destijds zonder de Spanjaard Rafael Mateos. De verdienste voor dit record gaat helemaal naar de Deen Michael Mörkov (foto) die in de eerste rit zwaar ten val kwam, maar zich elke dag naar het einde zwoegt. “Hopelijk bereikt hij vandaag bij de eerste echte bergrit nog tijdig de aankomstlijn!” schreef ik vijf jaar geleden, maar dat was niet het geval.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.