Het is vandaag 115 jaar geleden dat de vierde Ronde van Frankrijk van start ging. En één van de nieuwigheden uit die tijd kennen we nu nog steeds, namelijk “la flamme rouge” of in het Nederlands “de rode vod” die de laatste kilometer aanduidt.

Na de vorige Tour had Lucien Petit-Breton (die vijfde was geëindigd) er zijn beklag over gedaan dat het voor de renners niet steeds duidelijk was waar precies de aankomst lag en organisator Henri Desgranges had daar wel oren naar. En ik zou zeggen: met succes want Petit-Breton vond blijkbaar de weg naar de aankomst beter, want hij werd eindwinnaar. Maar dat was echter “pas” in 1907! (Al was hij in 1906 toch al een plaatsje genaderd: hij werd namelijk vierde.)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.