Tim Wellens (bovenstaande foto van Erik Westerlinck) mag er dit jaar dan niet bij zijn, het is het vandaag dan toch precies veertig jaar geleden dat zijn vader Leo (onderstaande foto van Philippe Huguenin) aan de start stond van de Tour de France, samen met zijn broers Paul (publiciteitsfoto) en Johan (eveneens foto Philippe Huguenin).

Ze maakten alle drie deel uit van de Boule d’Or-ploeg van Lomme Driessens, maar omwille van het verbod op reclame voor tabak in Frankrijk, werd de ploeg voor de gelegenheid gesponsord door reisagent Sunair (naast de gewone co-sponsors Sport 80, Campagnolo en Colnago natuurlijk). Paul werd 14de in de einduitslag, Leo 102de en Johan 117de. Ze bereikten dus alle drie de eindstreep! Ik neem aan dat dit een unicum is voor Vlamingen (in Frankrijk had je natuurlijk de Pélissiers, maar dan spreken we over andere tijden).

01 leo wellens

02 paul wellens in 1981
03 johan wellens in 1981

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.