Veertig jaar geleden is Jonathan “Jock” Boyer de eerste Amerikaanse deelnemer aan de Tour. Hij mag dan ook in een Stars & Stripes-shirt starten ook al is hij geen kampioen van zijn land (zie foto rechts). Het eerste profkampioenschap van de VS zal immers pas in 1985 worden verreden en gewonnen worden door het gewezen schaatsfenomeen Eric Heiden.

Boyer, die in 1980 in eigen land nog de Red Zinger Race had gewonnen, zal in Parijs 32ste eindigen, wat helemaal niet slecht is, maar een jaar later doet hij nog beter met een 23ste plaats en in 1983 wordt hij zelfs twaalfde. In 1984 zal hij nog eens 31ste worden, maar dat wordt in de schaduw gesteld door de derde plaats van zijn eeuwige rivaal Greg LeMond. In 1987 zal hij dan zijn continentale loopbaan afsluiten met een 98ste plaats.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.