La violoniste française et québécoise Hélène Collerette (°1968), élève de Pierre Amoyal (Conservatoire de Lausanne), Vladimir Landsmann (Université de Montréal) et de Langis Breton (Conservatoire de Chicoutimi, 1987), vond ik tijdens de schiftingen van de Elisabethwedstrijd 1993 werkelijk verbluffend, maar de jury was duidelijk een andere mening toegedaan en liet ze niet eens toe tot de halve finale. Toch werd ze in 1996 “super soliste” bij Orchestre Philharmonique de Radio-France, waarmee ze ook twee CD’s heeft opgenomen. Daarnaast heeft ze nog drie CD’s opgenomen met het Quatuor Renoir.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.