Frank Coppieters is een naamgenoot van een medestudent waaraan ik een dierbare herinnering heb, but who’s gone astray, maar déze Frank Coppieters is vooral een contrabassist, ex-lid BRT-Filharmonisch Orkest en daarna Collegium Instrumentale Brugense. Hij is ook lesgever aan het KMC van Gent en dat van Brugge en aan de academie van Gentbrugge. Met het kwartet Marc Matthijs-Dirk De Caluwé was hij laureaat van het jazz-concours te Hoeilaart. Met Il Gardellino heeft hij vijf CD’s opgenomen en daarnaast nog twee CD’s met twintigste eeuwse muziek, waarvan één met salonmuziek voor contrabas.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Hoe zou het nog zijn met…? 17.Frank Coppieters

  1. Frank Coppieters “gone astray”?! Integendeel! Na een tiental jaren inzet voor het Centrum voor Experimenteel Theater aan de UIA in Wilrijk besefte hij dat de utopische impuls weg was en vervangen door de banale Rat Race, zodat hij het over een andere boeg gooide en uitweek naar de VS, waar hij bij mijn weten nog altijd heilzame massages doet waarvan o.a. verkeersslachtoffers genieten. “Dramatic shifts of interest” werden reeds aanbevolen door Rom Harré, de psycholoog van Oxford die hij als eerste naar Antwerpen haalde, net als Richard Schechner. Eresaluut dus, net als voor de andere Frank Coppieters overigens!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.