Het is vandaag ook al tien jaar geleden dat de Duitse wielrenner Franz Reitz is overleden.

Deze renner uit Wiesbaden had als amateur de Ronde van Joegoslavië gewonnen (in 1953) en was een jaar eerder derde gewonnen in de Ronde van Oostenrijk na de lokale onbekende renner Franz Deutsch en… Charly Gaul.
Bij de profs liet hij zich eerst opmerken op de baan (kampioen achtervolging in 1954), maar een jaar later werd hij reeds tweede in de ronde van zijn land achter de minder bekende Rudi Theissen, maar vóór Hans Junkermann.
In 1957 werd hij kampioen van zijn land op de weg en in 1958 werd hij dan ook geselecteerd voor de Tourploeg (foto). Hij eindigde 36ste in de eindstand, maar zijn beste klassering in een rit was pas een zeventiende plaats (in de achtste rit). Ook in 1959 en 1960 zou hij de Tour betwisten. In 1959 werd hij nog 49ste, maar in 1960 bereikte hij Parijs niet. Niet lang daarna zou hij trouwens de fiets aan de wilgen hangen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.