Voor de Mexicaanse (°1962) sopraan Maria Garza is opera op de eerste plaats theater. Ze is dan ook begonnen met theaterstudies vooraleer ze zanglessen is gaan nemen en haar idool is uiteraard Placido Domingo.

Voeg daarbij dat het een ‘klein zwartje’ is (*) en ik was al weg van haar nog voor ze haar mond had opengedaan. Helaas, eens ze dat deed, zou ik niet zeggen dat de magie weg was, maar het was toch geen buitengewone prestatie, laat ik het zo stellen. Het was de kippenvel-aria uit “La Bohème” en het kippenvel kwam niet. De kenners waren het overigens eens met mij. Toch was ze de Mexicaanse revelatie van 1989, maar dus niet de Cardiff Singer of the World 1991.

Ronny De Schepper

(*) Ik bedoel daarmee “zwartharig”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.