Why be happy when you could be normal? is een autobiografisch boek van Jeanette Winterson. Het bevat dezelfde problematiek als haar semi-autobiografisch debuut Oranges are not the only fruit.

Jeanette is een adoptiekind dat in een arbeidersmilieu in Noord-Engeland (nabij Manchester) opgroeit. Haar adoptieouders zijn extreem gelovigen, lid van een pinkstergemeenschap. Zo groeit ze op – als enig kind – in een liefdeloos gezin waar de dreiging van hel en het einde der tijden constant boven haar hoofd hangt. Bovendien knoopt Jeanette als 16-jarige een lesbische relatie aan, wat in dit radicale gezin als een zware zonde gezien wordt. Op die leeftijd verlaat ze haar thuis, later studeert ze letterkunde in Oxford en wordt ze schrijfster. In dit boek beschrijft ze haar zoektocht – na het overlijden van haar adoptieouders – naar haar biologische moeder.

Fons Mariën, 13/05/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.