Ik heb onlangs de film Ventoux gezien en me nu gewaagd aan het gelijknamige boek van Bert Wagendorp.

In grote lijnen gaat het om een vriendenkring van vijf jongens van 18 jaar en een meisje, Laura, die naar de Ventoux reizen om er de berg te beklimmen met de fiets. Dertig jaar later doen ze dat nog eens over, maar de omstandigheden zijn anders omdat één van hen verongelukte tijdens de eerste tocht en omdat ze Laura dertig jaar niet meer gezien hebben. Het verhaal bevat nog talrijke nevenplots en zit stevig in elkaar.

Voor wielerliefhebbers is dit boek uitstekend geschikt, maar ook niet-liefhebbers zullen er genoeg interessante stof in vinden over onderwerpen als vriendschap, liefde en het verlopen van de tijd. Opvallend is dat er ook veel verschillen zijn tussen het boek en de filmversie, op de centrale verhaallijn na. De film heeft zeker ook zijn charme. Beide kunnen geapprecieerd worden. Ik heb in elk geval van beide genoten!

Fons Mariën, 13/07/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.