Dertig jaar geleden maakte Luc Lemiengre (1956-2004) bekend wie de nieuwe hoofdredacteur bij Agalev was geworden. Volgens de brief hieronder zou ik mij daarvoor ook kandidaat hebben gesteld, maar dat klopt niet helemaal: Luc had mij gevrààgd om daarvoor mijn kandidatuur in te dienen, maar ik heb dit nooit gedaan. Ik heb dan ook niet deelgenomen aan het examen, waarover sprake in deze brief. Ik kende Luc van hier in Gent, net als een aantal andere Agalev-prominenten zoals Vera Dua b.v., maar daar bleef het ook bij. Ik heb weinig of niets met Agalev als partij (wat niet wil zeggen dat ik niet om het milieu zou geven). Het enige wat ik in dat verband dan ook heb teruggevonden is een minibrokje onder de titel “Toogpraat”.

De Agalev-parlementairen zijn dan toch nog eens in het nieuws gekomen, want de zo lang verwachte vernieuwing die Agalev in het parlementaire halfrond ging brengen heeft zich uiteindelijk beperkt tot het met de fiets komen of zonder das lopen (maar daarin had de VU-er Kuypers hun zelfs de baard afgedaan). Kamerlid Geyselings stelde nu vorige week een schriftelijke parlementaire vraag over de fiscale richtlijnen voor het inklaren van een vracht foetussen. De vraag was gericht aan minister van financiën De Clercq en zelfs bij deze gewatergolfde politicus rezen de haren ten berg.
Handel in foetussen ? Foei ! Jawel, wist onze vriend Geyselings er niet aan toe te voegen : er worden zelfs vrouwen betaald om een ongewenst kind te dragen tot zes, zeven maand en dan levend af te staan aan de geneeskunde en de kosmetika? Hij vertelde er niet bij of hij deze wijsheid aan den toog had opgedaan.
« Dergelijke onwetendheid is werkelijk crimineel ! » riep VUB-prof. Amy hierop terecht verontwaardigd uit. Die handel in foetussen heeft Geyselings natuurlijk rechtstreeks uit Pro Vita-brochures. Wat echter wél verhandeld wordt (volkomen legaal) zijn moederkoeken (placenta’s) van gezond geboren baby’s. « En dan nog enkel voor de farmaceutische industrie », aldus Amy. Nochtans moeten wij uit onze eigen ervaring meedelen dat zo’n moederkoek inderdaad ook door kosmetische bedrijven wordt gegeerd. Waarom niet trouwens ? Persoonlijk waren we zelfs fier op die manier bij te dragen tot de « verfraaiing van het milieu ». Zou Agalev als milieu-partij dáár eigenlijk niet beter voor ijveren ?

12717321_10208842302282692_8565847614197217211_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.