Het is vandaag al tien jaar geleden dat de Gentse profrenner Wouter Weylandt om het leven is gekomen in de Ronde van Italië. Ik schreef destijds volgend doodsbericht…

Aangezien ik de laatste jaren niet meer naar koersen ga kijken, gebeurt het uiteraard nog zelden dat ik nog eens een profrenner tegenkom. De enige die ik me in al die jaren kan herinneren was stadsgenoot Wouter Weylandt en ik weet nog precies welke dag het was, namelijk 20 maart 2008, de dag nadat hij Nokere Koerse had gewonnen. Ik weet het nog heel goed, want ik kon me wel voor het hoofd slaan dat ik in mijn verbazing hem aan te treffen in de Van Eyckstraat (samen met een eliterenner zonder contract) enkel maar “Hé Wouter!” kon uitbrengen in plaats van hem te feliciteren met zijn overwinning. Maar hij leek het wel fijn te vinden op straat herkend te worden. Het zal dus de laatste keer geweest zijn dat ik Wouter in levende lijve ben tegengekomen, aangezien hij vandaag dodelijk verongelukt is in de derde rit van de Giro d’Italia, precies een jaar nadat hij in diezelfde ronde een ritoverwinning had behaald. Van zodra de val in beeld werd gebracht wisten we dat het erg zou zijn. En toen nog tijdens de wedstrijd zelf werd aangekondigd dat de “cérémonie protocolaire” niet zou doorgaan, kon je al het ergste vermoeden. Op twitter kreeg ik eerst nog valse hoop dat hij zou gereanimeerd zijn, maar even later kwam dan het definitieve bericht. Ik ben er kapot van en ik zal wel niet de enige zijn… Dag Wouter!

Ronny De Schepper

5 gedachtes over “Wouter Weylandt (1984-2011)

 1. Twee jonge Temsenaren verongelukten met de fiets. Vermoedelijk gebeurde dat begin de jaren ’70.

  Patrick Smet, zoon van Charel Smet, verongelukte op training in Bornem. Patrick was een beloftevolle nieuweling.

  En als ik het goed voor heb was het Freddy Van Assche die in een wedstrijd om het leven kwam.

  Beide jongelingen speelden voor hun wielercarriere voetbal bij de miniemen van KSV Temse, maar maakten de overstap naar het wielrennen.

  Like

 2. Patrick Phillipaerhts op 25/7/2005(Bastogne)tijdens een fietstocht met zijn club sv kortessem. (Patrick was in de jeugdreeksen een generatie genoot
  van oa m Marc Wouters) Was in de wk selectie van wk Junioren in Stuttgart en Studentenspelen in Moskou .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.