Op dezelfde dag als Wouter Weylandt overleed eveneens de Gentse acteur en zanger Eric Raes op 67-jarige leeftijd in een Brussels ziekenhuis.

Eric Raes studeerde voordracht, toneel en zang. Als acteur had hij gastrollen bij K.V.S., in Antigone, in Arca en Arena. Van 1968 tot 1974 had hij een vast contract bij het NTG. Daar was hij o.m. te zien in Butley, De Driestuiversopera en Le misanthrope.
In 1969 debuteerde hij als als zanger bij de Koninklijke Opera in Gent met de rol van Hubert in De Kuise Suzanna. Bij de K.V.O. te Antwerpen zong hij in 1979 in de musicals Waar is Charley? en My fair lady (op de foto als Freddy tegenover Marinella Paneda als Eliza Doolittle).
Vanaf die tijd was hij een van de meest gevraagde vertolkers van operette en musical in Vlaanderen. In de Vlaamse Opera zong Eric Raes Dr. Blind in Die Fledermaus, Goro in Madama Butterfly, Mastro Trabuco in La Forza del Destino, Borsa in Rigoletto, Ruiz in Il Trovatore, Dritter Knappe in Parsifal, Don Riccardo in Ernani en Eerste Priester en Eerste Geharnaste in Die Zauberflöte. In Norma stond hij op het toneel in de rol van Flavio, in Die Meistersinger von Nürnberg als Kunz Vogelsang, in Werther als Schmidt en in La Traviata als Gastone.

(op basis van Karel Van Keymeulen in Het Nieuwsblad, donderdag 12 mei 2011)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.