De ondertitel van boek Samen sterk, namelijk Levensverhaal van een vakbondsmilitant, geeft de inhoud goed weer. Lucien Van Espen focust vooral op drie periodes: zijn jeugd tijdens de moeilijke oorlogsjaren, zijn periode als arbeider en ABVV-afgevaardigde bij koperverwerkend bedrijf VTR en tot slot zijn strijd voor de positie van de oudere werklozen (in de jaren 80-90). Centraal staat het verhaal van het faillissement van VTR (1982) en de bezetting door de werknemers, negen maanden lang. Van Espen was een collega van mijn vader, Jan Mariën (ACV-afgevaardigde), en zij strijden hierin zij aan zij.

Fons Mariën, 23/03/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.