Simon Geschke (Berlijn, 13 maart 1986) is een Duits wielrenner (foto’s Erik Westerlinck). Hij is de zoon van de voormalige wereldkampioen sprint Jürgen Geschke, zoals hij mezelf ook bevestigde op Facebook.

Simon Geschke werd in 2005 derde op de Sachsenringradrennen. Het volgende jaar werd hij op de Cinturón a Mallorca derde, tweede in de Thüringen-Rundfahrt en in de Tour de la Guadeloupe tweede. In 2007 reed hij enkele races voor het Duitse nationale U23-team. Zo won hij een etappe in de Steiermark-Rundfahrt en een etappe in de Ronde de l’Isard. In de U23-wegwedstrijd in het Duitse kampioenschap werd hij derde. In 2009 won hij als neo-prof bij de ploeg Skil-Shimano op de Ster van Bessèges (Categorie 2.1) de trui van de beste jonge renner.

geschke (2)


In 2015 won hij de 17e etappe in de Ronde van Frankrijk; een bergetappe van Digne-les-Bains naar Pra Loup.
In 2017 reed Geschke de Ronde van Italië voor Team Sunweb in dienst van kopman Tom Dumoulin. Dumoulin won deze honderdste editie van de Ronde van Italië als eerste Nederlander bij de mannen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.