Adrien Petit is een Frans wielrenner die geboren is in Arras (foto’s Erik Westerlinck).

In 2008 won Petit bij de junioren een rit in de Keizer der Juniores. In 2009 zette hij de stap naar de beloften. In 2010 won hij zijn eerste UCI-koers, dit in de Ronde van Normandië. Ook werd hij derde in het nationaal beloftenkampioenschap, dit achter Geoffrey Soupe en Thomas Damuseau. Door deze goede resultaten werd hij in augustus aangetrokken als stagiair bij Cofidis. Het jaar nadien tekende hij zijn eerste contract, bij dezelfde ploeg. Op het einde van dat seizoen reed hij bij de beloften het WK. Op het vlakke parcours te Kopenhagen zette hij ploegmaat Arnaud Démare perfect af, waarna Démare won en Petit zelf nog tweede werd.
Zijn eerste profzege boekte hij begin 2013. In de Ronde van Gabon won hij de vierde rit. Het daaropvolgende seizoen boekte hij zijn grootse overwinning tot hier toe, namelijk de Tro Bro Léon. (Wikipedia)

Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.