Jammer voor Greg Van Avermaet (alweer), maar wie kan er nu iets op tegen hebben dat Peter Sagan (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck) wereldkampioen is geworden in Richmond? (Alhoewel, als hij doorgaat met het Slovaakse standpunt over de vluchtelingencrisis te verdedigen, dan zullen de “politiek correcten” zich binnenkort wel tegen hem keren…)


RVV 2018 (205)
Andere wereldkampioenen bij de profs op de weg die aan bod komen op deze blog:
1947 Theo Middelkamp
1949 Rik Van Steenbergen
1950 Stan Ockers
1951 Ferdi Kübler
1952 Heinz Müller
1953 Fausto Coppi
1955 Stan Ockers
1956 Rik Van Steenbergen
1957 Rik Van Steenbergen
1960 Rik Van Looy
1961 Rik Van Looy
1963 Benoni Beheyt
1964 Jan Janssen
1967 Eddy Merckx
1968 Vittorio Adorni
1970 Jean-Pierre Monseré
1971 Eddy Merckx
1974 Eddy Merckx
1975 Hennie Kuiper
1978 Gerrie Knetemann
1979 Jan Raas
1980 Bernard Hinault
1982 Giuseppe Saronni
1985 Joop Zoetemelk
1986 Moreno Argentin
1988 Maurizio Fondriest
1989 Greg LeMond
1990 Rudy Dhaenens
1999 Oscar Freire
2005 Tom Boonen
2011 Mark Cavendish

3 gedachtes over “Vijf jaar geleden: Peter Sagan wereldkampioen in Richmond

 1. Later kwam Sagan dan ook terug op zijn oorspronkelijke verklaring. Tegenover Het Nieuwsblad, dat hem de trofee van Internationale Flandrien overhandigd heeft, vertelde hij op 16/10/2015 dat zijn speech verkeerd geïnterpreteerd is.

  “Ik had het over de algemene problemen in de wereld”, vertelt Sagan. “De mensen denken tegenwoordig niet veel na over wat ze uit het leven willen halen.”

  “We leven in de 21e eeuw, maar veel mensen zijn niet aangepast aan de wereld waarin we met al die technologie veel te snel verder moeten.”

  “Ik heb het gevoel dat we gedwongen worden om onze leeftijd voorbij te hollen. Met die veranderende technologie en elektronica gaat het voor de mensen veel te hard.”

  Peter Sagan hekelt vooral de huidige tendens waarbij mensen te veel tijd spenderen aan hun smartphone. “Kinderen spelen tegenwoordig niet meer buiten, maar ze sturen voortdurend berichtjes naar elkaar. Dat vind ik vreemd.”

  “Ik ben misschien ouderwets, maar ik haat technologie. Je verspeelt je tijd. Het leven gaat gewoon aan hen voorbij.”

  Maar dat heeft hij dus allemaal niet gezegd…

  Like

 2. Het is uiteindelijk zijn kersverse echtgenote, Katarina Smolkova, die in Het Nieuwsblad van 5 december 2015 vertelt hoe de vork écht aan de steel zat: “Het is allemaal wat misbegrepen toen. Peter moest zich uitdrukken in het Engels, na een extreem vermoeiende race. Wat hij bedoelde was dit: Prachtig dat ik wereldkampioen ben geworden, maar laat ons ook aandacht hebben voor het vluchtelingenprobleem. Zijn standpunt is dit: we kunnen niet zomaar iedereen binnenlaten, maar Europa moet wel solidair zijn. Dat wil zeggen: zich echt als een unie of een Schengenzone opstellen. Sommige landen die wel vluchtelingen accepteren en andere niet, dat werkt niet. Dat verhaal wilde Peter doen. Maar geef toe: na een afmattende race krijg je dat nooit gezegd.”

  Like

 3. Het antwoord van Katka (zoals het koosnaampje van Katarina luidt) klopt dus volledig met wat Peter probeerde te zeggen en het is het zoveelste bewijs dat Bert Wagendorp er totààl naast zit met de interpretatie die hij eraan geeft in zijn “voorwoord” (bedoeld wordt: “woord vooraf”) bij het boek van Lidewey van Noord over Peter Sagan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.