De choreograaf en danser Sidi Larbi Cherkaoui werd door Lena De Meerleer aangesteld als nieuwe artistiek directeur van het Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen. “Ik ben heel blij om eindelijk met balletdansers in Vlaanderen aan de slag te gaan en ik kijk uit naar de samenwerking tussen het ballet en de opera”, reageert Cherkaoui tegenover Ludwig De Wolf van deredactie.be.

Sidi Larbi Cherkaoui begon zijn carrière bij Les Ballets C de la B en richtte vijf jaar geleden zijn eigen gezelschap Eastman op. Hij werkte ook samen met het Toneelhuis in Antwerpen. Cherkaoui won in zijn carrière meerdere prijzen en hij wordt geroemd als een van de meest creatieve choreografen in de danswereld.
“Ik ben heel blij om met balletdansers in Vlaanderen te kunnen werken. De voorbije tien jaar heb ik dat gedaan in het buitenland en nu kan ik dat doen in Vlaanderen. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met het ballet en de opera van het Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen. Mijn gezelschap Eastman blijf ik behouden. Het is een laboratorium dat ik nodig heb om nieuwe dingen te bedenken, die ik later ook hier kan gebruiken”, aldus Cherkaoui.
Vorig jaar is Ballet van Vlaanderen gefusioneerd met de Vlaamse Opera. Cherkaoui neemt de artistieke leiding van het ballet over. Aviel Cahn, de voormalige artistiek directeur van de Vlaamse Opera blijft in functie als artistiek directeur bij het gefusioneerde Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen.
Cherkaoui is de opvolger van de Portugese Assis Carreiro, die in het najaar van 2014 op de keien werd gezet. De danspedagoog Tamas Moricz wordt de rechterhand van Cherkaoui.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.