Betty Mellaerts (foto Michiel Hendryckx via Wikipedia) viert vandaag haar 65ste verjaardag…

Betty Mellaerts behaalde een regentaat Nederlands-Engels-Geschiedenis, maar begon, pas 22, haar carrière bij omroep Brabant, waarvoor ze op 17 mei 1979 het enige concert dat Vangelis in Brussel gaf presenteerde. Daarna wordt ze bijna 10 jaar lang de stem van “Het Vermoeden”, het bijzonder succesvolle dagelijkse middagprogramma van Radio 1 in een productie van Paul Jacobs, elke middag tijdens weekdagen op Radio 1. Ze werkt mee aan “Het Einde van de Wereld”, een radio-programma vol fascinerende reisverhalen en presenteert ondertussen ook op Radio 1 de ongenadige quiz “Mensenkennis”. Van 1983 tot 1991 was ze ook de presentator van het televisieprogramma Kunstzaken.

In 1994 wordt Betty Mellaerts presentatrice en redactrice van het dagelijkse avondprogramma  “Het Gevolg” bij Radio 1. Amper een paar jaar later stapt ze over naar “Levende Lijven” met Koen Fillet dat met spraakmakende gasten live vanuit de Ancienne Belgique in Brussel werd uitgezonden: “Ik heb de kans gekregen om met uitgelezen mensen te praten, met mensen die over het leven hebben nagedacht en daar kan je veel van opsteken. Er is niet één gesprek dat bijblijft, het zijn er veel.”

Begin 1999 weigert ze een examen af te leggen na jarenlang bewezen te hebben over uitmuntende redactionele kwaliteiten te beschikken en geeft ze haar vaste job als medewerkster van de VRT op, “want mensen zijn belangrijker dan reglementen”. Ze verlaat de omroep echter niet met slaande deuren, maar vindt als free-lance journaliste al snel haar tweede adem en blijft onverminderd boeien met haar spraakmakende interviews, in de vorm van ego-documenten in de krant De Morgen en de publicatie van haar radio-herinneringen als Vurige Tongen, want “ik leef met boeken”. Voor de VRT presenteerde ze in 2003 wel nog Confidenties in de Provence.

In 2006 was ze korte tijd betrokken bij de opstart van EXQI culture, maar de meningsverschillen met Gabriel Fehervari waren te groot.

In 2007 schreef ze voor Theater ’t Arsenaal in Mechelen Nachtzusters, een compilatie van drie monologen. Het stuk werd gespeeld door Hilde Van Haesendonck, Chris Thys en Marilou Mermans, en liep twee seizoenen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.