Het is vandaag ook al 45 jaar geleden dat Pete Ham, de leider, zanger en gitarist van de groep Badfinger, en componist van “Without you” dat door Harry Nilsson een enorme hit werd, zelfmoord heeft gepleegd.

Enkele jaren later zou nog een ander groepslid, Tom Evans, ook zelfmoord plegen, eveneens door verhanging. Drummer Mike Gibbins zag het daarna niet meer zitten om verder te doen, zodat enkel nog zanger-gitarist Joey Molland het retro-circuit blijft afschuimen om met een paar ingehuurde sessiemuzikanten de naam van Badfinger levend te houden. Badfinger was indertijd een groep die op het Apple-label van The Beatles mocht opnemen. Dat was dan vooral dankzij Paul McCartney, al deed b.v. ook George Harrison beroep op hen voor zijn Concert for Bangla Desh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.